Recomandări îngrijire piele adolescenți de la Joanna Vargas

Joanna Vargas renumitul facialist din New York. In acest articol povesteste despre deprinderi pentru adolescenți cu beneficii pentru toată viața.

 

O piele sănătoasă începe din interior.

Este important ce mîncăm. Produse bune sunt verdețurile, fructele proaspete, proteinele și grăsimile sănătoase din nuci, somon, semințe in și avocado. Serviți apă și limitați excesul din băuturi răcoritoare, sucuri, bomboane și mîncare procesată.

 

Cunoaște-ți tipul de piele

Folosind produse greșite pot face ravagii pe pielea ta. De exemplu, încercând să „usuci“ pielea pentru a controla acnea, de fapt va produce mai mult ulei, ceea ce agravează. Utilizarea produselor pentru ten gras / predispus la acnee poate face pielea uscată și  plictisitoare. Dacă aveți îndoieli cu privire la tipul de piele, consultați un terapeut de îngrijire a pielii calificat sau estetician, care poate evalua pielea și să recomande produse și / sau servicii adaptate special pentru nevoile dvs. specifice.

 

Tipurile de piele și cum îngrijești

Pielea normală

Pielea normală are tonul netedă, textură moale și fără pete vizibile sub formă de fulgi. Porii sunt abia vizibili, iar suprafața pielii nu este nici grasă, nici uscată. Deși pielea normală nu este „acnee-predispusă“, modificari hormonale, și închiderea porilor din cauza poluării, murdării și sudoare pot provoca apariția coșurilor. Este important să te cureți cu demachiant ușor fără sulfați dimineața și seara , chiar și atunci când pielea nu pare a fi murdară. Urmează o cremă hidratantă ușoară, fără alcool.

 

Piele uscată

Pielea uscată este plictisitoare, aspră și senzație de mâncărime, cu pori aproape invizibili. Limitați dușurile calde, temperaturi ridicate și umiditate scăzută (deci evită să dormi cu încălzire pe toată noaptea, folosiți pături suplimentare în schimb și încercați un umidificator în cameră). Se spală cu un demachiant ușor fără sulfați dimineața și seara, mergeți pe față cu mici batăi (nu frecați), urmați imediat o cremă fără parfum, fără alcool pentru față, precum și, o loțiune fără alcool sau ulei, cum ar fi de nucă de cocos sau de migdale dulci, pentru corp.

 

Piele grasă

Pielea grasă este predispusă la acnee cu pori deschiși și un ten strălucitor. Punctele negre și coșurile pot fi prezente. Se spală de 2 sau de 3 ori pe zi, cu un săpun de curățare profund sau demachiant. După curățare, utilizați un loțiune tonică gentilă pentru a închide porii, îndepărtați orice urme de murdărie și ulei și să mențineși echilibrul pH-ului pielii. Dacă vă confruntați cu erupțiile grave și  puncte negre, cere ajutorul unui profesionist terapeut de îngrijire a pielii pentru a efectua un tratament de curățare profund.

 

Piele combinată

Este posibil să aveți „Zona-T“ grasă (frunte, nas și bărbie) și pielea normală sau uscată în alte zone. Curățați fața cu săpun de curățare profund sau demachiant, urmată de o loțiune tonică și cremă hidratantă.

 

Sfaturi

  • Schimbați prosopul în fiecare zi, și întotdeauna folosiți un prosop diferit pentru fata și corp.
  • Utilizarea de gel de păr, creme pentru bucle, etc pot provoca acnee în jurul liniei părului după transpirație și / sau dacă aveți un scalp gras. Asigurați-vă că pentru a clatiti parul de multe ori pentru a elimina depunerile de produs (nu trebuie neapărat să se spele cu șampon de zi cu zi, dacă nu aveți foarte gras parul / scalpul, deoarece acest lucru poate usca parul). Dacă vă confruntați cu eruptiile numai în aceste zone, încercați eliminarea produselor de par un, este posibil să aveți o reacție alergică. Întotdeauna asigurați-vă că pentru a extinde demachiantul la linia părului și a gâtului.
  • Loțiune tonică cu apă de trandafir este potrivită pentru toate tipurile de piele și poate pregăti pielea pentru maxime rezultate cu o cremă hidratantă.
  • Schimbarați fața de pernă cel puțin o dată la trei zile, mai ales dacă aveți tenul gras.
  • Niciodată nu stoarceți un cos, care poate face mai rău, provoca inflamații și poate chiar provoca cicatrici. Dacă aveți erupții ocazionale cauzate de fluctuațiile hormonale (este posibil să observați erupțiilor în jurul gurii și mandibulei), stres, sau pur și simplu nu practicați obiceiuri bune de ingrijire a pielii. Și, desigur, în cazul în care este mult mai grav, cereți ajutorul unui profesionist de îngrijire a pielii.
  • Aplicați protecție solară pentru un spectru larg de raze fără substanțe chimice, fară parabeni în fiecare zi, pe tot parcursul anului, nu doar în timpul verii.


Lasă o recenzie
1
2
3
4
5
Trimite
     
AnuleazăLasă o recenzie

Recomandări îngrijire piele adolescenți de la Joanna Vargas
Nota medie:  
 0 reviews
Facebook
Instagram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *